WantToKnow.nl – ‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!

Baking soda is zuiveringszout. Het is dus GEEN bakpoeder! Bakpoeder bevat een aantal stoffen, meestal alleen een carbonaat en een zuur.

Als een carbonaat met water en een zuur in aanraking komt, zal het ontleden in verschillende componenten, waarbij ook koolzuurgas ontstaat. En precies om dat koolzuurgas is het bij bakpoeder om te doen.

Het doet het baksel rijzen, tijdens het bakken.. Hierbij ontstaan geen andere geur- en smaakstoffen, de smaak van het product zal dan ook niet aangetast worden.

Baking soda is soda-bicarbonaat en dus GEEN bakpoeder, dat je simpel kunt vertalen met ‘baking powder’ in het Engels. Het zijn allebei chemisch samengestelde producten. Dus even duidelijk: bakpoeder (Baking powder) zorgt er vooral voor, dat er gas gevormd wordt (om een rijzing tot stand te brengen).

Baking soda heeft een gashoudend effect, m.a.w. het gevormde gas wordt vastgehouden. Het zuiveringszout is in elk geval verkrijgbaar bij de drogist. Tot zover even deze inleiding met het oog op de zuivere definitie en onderscheid met bakpoeder..!

Baking Soda of zuiveringszout:

de wérkelijke opponent van Big Pharma..

Niemand zal bijna kunnen geloven, dat iets wat zó goedkoop en simpel is, zoals Baking Soda dat in feite is, in staat is om de effectiviteit van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar ver achter zich te laten..

En als je het niet gelooft, laat dit artikel dan je gids zijn in dezen. H

lees de rest van dit interessante artikel

via WantToKnow.nl – ‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!.