Algemene staking dreigt tijdens WK voetbal Brazilië – DeWereldMorgen.be

Naarmate het wereldkampioenschap voetbal dichterbij komt, neemt het aantal stakingen en manifestaties in Brazilië toe. De ambtenaren dreigen met een algemene staking.

De regering zegt dat er geen risico is voor het verloop van het wereldkampioenschap.IPSFabíola Ortizmaandag 26 mei 2014 De vakbonden maken gebruik van de internationale aandacht die het wereldkampioenschap oplevert, om de druk op de regering op te voeren.

Bij steeds meer overheden en bedrijven leggen werknemers het werk neer voor enkele dagen of voor onbepaalde duur.In de stad São Paulo ligt sinds 21 mei het openbaar vervoer plat.

Op 23 mei breidde die staking zich uit naar het openbaar vervoer in andere steden. Woensdag trokken achtduizend politieagenten naar de wijk van de ministeries in de hoofdstad Brasilia. Deze actie had de steun van de federale en militaire politie.

In de twaalf steden waar het wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt, staan op de openingsdag, 12 juni, vijftien manifestaties geprogrammeerd.

Ook bij de luchtvaartmaatschappijen dreigen stakingen of prikacties, vooral bij Latam.Docenten van 90 procent van de openbare universiteiten en leraren van het lager onderwijs zijn al gestopt met lesgeven. In de cultuursector zijn veel openbare gebouwen en musea dicht.

blijf op de hoogte via Algemene staking dreigt tijdens WK voetbal Brazilië – DeWereldMorgen.be.

Advertisements